Grok-2 Mini Beta neler sunuyor? ChatGPT 4o ile kıyasladım!

  • 2024.08.15
  • ALL
Grok-2 Mini Beta neler sunuyor? ChatGPT 4o ile kıyasladım!

Elon Musk’ın xAI şirketi, Grok-2 ve Grok-2 mini’yi beta aşamasında tanıttı. Bu yeni yapay zeka modelleri, X sosyal platformunda görüntü oluşturma yeteneği sunuyor, ancak şu anda sadece X’in Premium ve Premium+ kullanıcıları için erişilebilir durumda.

xAI, Grok-2 ve Grok-2 mini’nin beta sürümünü kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirket, Grok-2’nin Grok-1.5’ten önemli bir ilerleme sağladığını ve sohbet, kodlama ve akıl yürütme konularında gelişmiş yetenekler sunduğunu belirtti. Ayrıca, Grok-2’nin daha küçük bir versiyonu olan Grok-2 mini’yi de tanıttılar. Grok-2’nin erken sürümünün LMSYS sıralamasında ‘sus-column-r’ adı altında test edildiği ifade edildi.

Grok, görüntü oluşturma konusunda herhangi bir kısıtlama getirmiyor. Ancak, bu durumun ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken değişebileceği düşünülüyor. Şu an, kullanıcılar Grok’un görüntü oluşturma özelliğinden yararlanarak siyasi figürlerin resimlerini kısıtlamasız oluşturabiliyorlar.

Grok-2’nin gerçek kapasitesi hakkında şu anda sınırlı bilgi bulunmakta. Uygulama araştırmacısı ve X özellik testçisi Nima Owji, Grok-2’nin kodlama, yazı yazma ve haber konularında gelişmiş performans sergilediğini belirtmiş olsa da, bu iddiaları destekleyen yeterli veri mevcut değil. Grok’un önceki versiyonu haber özetlerinde sık sık hatalar yapmıştı.

Grok, özellikle görüntü oluşturma yetenekleriyle yanlış bilgi üretimi riskini de beraberinde getiriyor. Yapay zeka tarafından üretilen görüntülerin herhangi bir meta veri içerip içermediği ise belirsizliğini koruyor. xAI, Grok-2 ve Grok-2 mini’nin X platformunda gelişmiş arama, gönderi analizi ve yanıt özellikleri sunacağını ve bu AI destekli özelliklerin X’in temel unsurlarından biri olacağını duyurdu. Şirket ayrıca, Grok’un çok modlu anlama yeteneklerini de tanıtmayı planlıyor.

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://bit.ly/SDNKatil

Discord sunucumuza üye olun ve bizimle iletişimde kalın: https://bit.ly/SDNDiscordYouTube

Teknoloji videoları ve teknolojiye dair her şey için kanalımıza ABONE Olun ►►https://goo.gl/ylUFmZ

Tüm İnceleme videolarımızı buradan izleyebilirsiniz
►► https://goo.gl/IIKYIK

ShiftDelete.Net‘i tüm sosyal ağlarda takip edin ;

Instagram ►► https://goo.gl/r4AJDv
Facebook ►► https://goo.gl/k1D1JL
Twitter ►►https://goo.gl/vTwhws
SDN Forum ►► https://bit.ly/2AQ2DR7

ShiftDelete.Net YouTube hesabı, Türkiye’nin en büyük teknoloji sitesinin video kanalıdır.

ShiftDelete.Net ile en yeni teknoloji haberlerine, videolu olarak ulaşabileceksiniz.

ALLカテゴリの最新記事